Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Kaip išsirinkti profesionalią sulčiaspaudę?

Restoranų ir kavinių klientai tiek sau, tiek savo vaikams mielai renkasi sveikus gėrimus. Vienas iš jų – šviežiai spaustos sultys. Jei sultis įtrauksite ir į savo baro, restorano ar kavinės meniu, verta apsvarstyti profesionalios sulčiaspaudės įsigijimą.

Yra kelios pagrindinės profesionalių sulčiaspaudžių rūšys: citrusinių vaisių, išcentrinė ir lėtaeigė. Kiekvienas modelis turi savo paskirtį (skirtas kietiems ir (ar) minkštiems ingredientams spausti). Taip pat skiriasi sulčiaspaudžių mechanizmai, o nuo to priklauso išspaustų sulčių skonis, spalva bei kiek vaisių ar daržovių prireiks joms išspausti. Kaip išsirinkti tinkamiausią profesionalią sulčiaspaudę, sužinokite skaitydami šį straipsnį.

PROFESIONALI SULČIASPAUDĖ AR BARO BLENDERIS?

Kai kurie maitinimo įstaigų vadovai, ieškantys sulčių spaudimo įrenginių, klausia, rinktis baro smulkintuvą (blenderį) ar sulčiaspaudę? Mūsų atsakymas paprastas: skanios ir maistingos sultys yra tada, kai iš ingredientų minkštimo jos išspaudžiamos ypač efektyviai, o tai padaro tik specialiai tam sukurtas įrenginys – profesionali sulčiaspaudė. Baro blenderis yra naudingas kitokių gėrimų, pavyzdžiui, glotnučių, gamybai. Todėl ekonomiškam ir efektyviam sulčių spaudimui rekomenduojame rinktis sulčiaspaudę.

Sulčiaspaudės yra tokių tipų:

  • citrusinių vaisių sulčiaspaudė;
  • išcentrinė sulčiaspaudė;
  • lėtaeigė sulčiaspaudė;

Čia rasite kiekvienos iš jų ypatumus.

CITRUSINIŲ VAISIŲ SULČIASPAUDĖS

Mechaninės citrusinių vaisių sulčiaspaudės turi galingą variklį ir kūgio mechanizmą, kuris sultis spaudžia iš apelsinų, greipfrutų, laimų ir citrinų. Automatiškai sukdamasis, kūgis išgremžia vaisių, o sultys nubėga į joms skirtą tarą.

Virtuvės darbuotojams naudotis tokia sulčiaspaude paprasta: vaisius reikia perpjauti pusiau ir skilteles spausti į besisukantį kūgį. Kaip spausite sultis, priklausys nuo pasirinkto modelio. Dažniausiai yra du būdai: skilteles spausti su įrangos svirtimi, specialiu laikikliu arba rankomis. Abiem atvejais sultis išspausite daug greičiau nei su rankine sulčiaspaude.

Na, o jei citrusinių vaisių sulčių, pavyzdžiui apelsinų, reikia daug ir nuolatos, naudingesnė gali būti automatinė apelsinų sulčiaspaudė. Ji sukurta intensyviam naudojimui, per valandą išspaudžia apie 100 l sulčių, todėl ypač tinka viešbučiams, barams ar degalinėms, kur klientų srautai yra didesni.

IŠCENTRINĖS SULČIASPAUDĖS (CENTRIFUGINĖS SULČIASPAUDĖS)

Išcentrinės sulčiaspaudės (dar kitaip vadinamos centrifuginėmis sulčiaspaudėmis) skirtos sultis išspausti iš kietų vaisių bei daržovių. Į jas galite dėti nuplautus, bet neapdirbtus ingredientus – nuo jų likusios žievelės, koteliai ar odelės automatiškai patenka į atskirą tarą. Kadangi išcentrinės sulčiaspaudės mechanizmas yra galingas, sultys išspaudžiamos labai greitai, o įrenginį išvalyti paprasta.

Vienas iš svarbių išcentrinės sulčiaspaudės ypatumų – gan garsiai dirbantis mechanizmas. Tokią sulčiaspaudę geriau laikyti ne baro, o virtuvės erdvėje. Dėl intensyvaus spaudimo susidaro putos, tad darbuotojams reikia skirti papildomai laiko ir jas nukošti. Taip pat sultys iš šio aparato susisluoksniuoja greičiau nei iš lėtaeigės sulčiaspaudės, todėl klientams geriausia jas patiekti iškart.

LĖTAEIGĖS SULČIASPAUDĖS

Lėtaeigės sulčiaspaudės yra bene universaliausios, nes jose galima spausti ne tik daržovių, vaisių, bet ir žalumynų (lapinių kopūstų, žolelių, daigų) sultis. Jų pranašumas – šalto spaudimo technologija, kuri leidžia išsaugoti ingredientuose esančius vitaminus ir mineralus. Be to, šiuo įrenginiu išspaustos sultys sluoksniuojasi lėčiau, o ryški gėrimo spalva išlieka ilgiau.

Lėtaeigė sulčiaspaudė dažniausiai yra užprogramuota veikti tik vienu spaudimo greičiu. Pavadinimas išduoda, kad ji nėra tokia greita kaip kiti įrenginiai, tačiau dėl to ji veikia ypač tyliai.

KITOS PROFESIONALIŲ SULČIASPAUDŽIŲ YPATYBĖS

Sužinoję apie sulčiaspaudžių rūšis ir nusprendę, kurios labiausiai atitiktų jūsų poreikius, pasidomėkite šiomis įrangos ypatybėmis:

  • Anga. Angos skersmuo neretai atskleidžia sulčiaspaudės galią – kuo ji didesnė, tuo galingesnis ir aparatas. Kai angos plačios, į jas galima dėti nesupjaustytus vaisius ar daržoves, taigi sutaupoma darbuotojų laiko, virtuvės darbai vyksta greičiau, o sulčių išspaudžiama daugiau.
  • Galia. Kiekvienos sulčiaspaudės galia skirtinga, todėl atkreipkite dėmesį į apsisukimų skaičių ir energinį naudingumą. Tai nulems, kaip greitai išspausite sultis ir kiek energijos sunaudosite.
  • Triukšmo lygiu. Apgalvokite, kokioje vietoje stovės ir kokį triukšmą kels sulčiaspaudė, nes garsūs įrenginiai gali trukdyti baro ar kavinės atmosferai.
  • Priedais. Verta turėti mintyje, kad darbuotojai, spausdami sultis ne rankomis, o su spaudykle, dirbs saugiau. Dangtelis apsaugos nuo sulčių taškymosi, todėl dirbsite švariau.
  • Priežiūra. Verta rinktis tokią sulčiaspaudę, kuri lengvai plautųsi. Pasidomėkite, ar galima aparato detales dėti į indaplovę.

KELI PAPILDOMI „AUDORES“ PATARIMAI

Nuo įrangos kokybės priklauso sėkmingas virtuvės darbas, todėl dalinamės dar keliais patarimais, kurie palengvins profesionalios įrangos paieškas.

  • Gamintojai. Rekomenduojame rinktis patikimų gamintojų įrangą. Pavyzdžiui, mūsų tiekėjų, daugiau nei 60 metų skaičiuojančios ir pasaulyje pirmaujančios, „Santos“ įmonės aparatus. Galingi šio gamintojo sulčiaspaudžių varikliai užtikrina maksimalų spaudimą, o modelis „Santos 65“ – bene populiariausias AUDORES parduotuvėje. Taip pat kokybės ir patrauklios kainos balansą užtikrina „Hendi“ ir „Bartscher“ virtuvės įranga.
  • Papildoma baro įranga. Jei Jums reikalingi atšaldyti gėrimai , pravers ledo generatoriai arba ledukų smulkintuvai, sulčių laikymui pasitarnaus baro šaldytuvai, o jų pilstymui – sulčių dispenseriai.
  • Tvarumas. Naudojant kokybišką įrangą, po sulčių spaudimo likęs daržovių ir vaisių minkštimas bus tinkamas tvaresniam panaudojimui. Pavyzdžiui, nuo vaisių spaudimo likusį minkštimą galite sunaudoti glotnučių, granolos gamybai, užšaldyti ledo kubeliuose, naudoti blynų tešlai ar kepiniams bei desertams.

Jei turite papildomų klausimų, kreipkitės ir pakonsultuosime Jus el. paštu arba telefonu.

Sulčiaspaudės