Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Kodėl restorane naudinga turėti greito kepimo krosnelę?

Jei Jūsų restorano, kavinės, baro ar kitos įstaigos virtuvės darbui reikalingas daugiafunkcis ir galingas kepimo įrenginys, gali būti, Jums praverstų greitojo kepimo krosnelė. Šis įrenginys yra ypač plataus panaudojimo, bet dažniausiai greitojo kepimo krosnelė pasitelkiama sumuštiniams, picoms, apkepėlėms, mėsos patiekalams ir garnyrams ruošti. Įprastai krosnelės turi ne mažiau nei 4 skirtingus maisto paruošimo etapus, daugiau nei 1000 programų, o patiekalus pašildo išlaikydamos ingredientų skonį ir spalvas. Be to, nors yra ypač galinga, greitojo kepimo krosnelė sunaudoja mažiau energijos nei komercinė orkaitė.

Kaip veikia greitojo kepimo krosnelės, kokios yra jų rūšys ir kuris šio įrenginio tipas gali būti naudingas Jūsų profesionaliai virtuvei, sužinokite skaitydami šį straipsnį.

KAS YRA GREITOJO KEPIMO KROSNELĖ?

Maistui šildyti naudojami įvairūs įrenginiai: konvekcinės krosnys, konditerinės krosnys, garų krosnys, pramoninės viryklės ar kepimo plokštumos. Tačiau ne visi yra tokie universalūs kaip greitojo kepimo krosnelė.

Greitojo kepimo krosnelės – galingi profesionalios virtuvės pagalbininkai, skirti maistui atitirpdyti, šildyti ir kepti. Šis įrenginys vienu metu leidžia taikyti skirtingus maisto gamybos būdus ir patiekalus paruošti ypač greitai. Restorano vadovai pastebi, kad greitojo kepimo krosnelė veikia apie penkis kartus sparčiau nei orkaitė ar grilis. Tokį greitą maisto ruošimą nulemia krosnelės modelis ir į jį integruoti šildymo mechanizmai.

KOKIOS YRA GREITOJO KEPIMO KROSNELIŲ RŪŠYS?

Greitai ir efektyviai ruošti įvairius patiekalus leidžia į šias krosneles integruotos maisto šildymo technologijos, kurių yra kelios rūšys:

  • Mikrobangų. Maisto šildymas mikrobangomis yra labai greitas, efektyvus ir saugus, todėl beveik į kiekvieną greitojo kepimo krosnelę yra integruota mikrobangų technologija. Daugelis programų maistą šildo būtent jomis. Susidariusi šiluma krosnelėse aktyviai išsklaidoma vėjeliu, todėl maistas šyla tolygiai.
  • Konvekcinė. Mikrobangų krosnelės maistą šildo puikiai, bet turbūt pastebėjote, kad profesionaliai paruošti maistą dažniausiai vien mikrobangų technologijos nepakanka. Todėl į greitojo kepimo krosneles, be mikrobangų, integruota ir konvekcinė technologija, užtikrinanti, jog maistas apskrus gražiai, nesudžius ir išsaugos skonį. Tiesa, prieš naudojant konvekcinę programą krosnelę reikia įjungti ir pašildyti iš anksto. Jei manote, kad maistui šildyti Jūsų restorane pakanka vienos technologijos, galbūt Jums naudingesnės bus konvekcinės krosnys.
  • Smūginė. Inovatyvi smūginė maisto šildymo technologija veikia paprastai, bet efektyviai. Oro srovė įkaitinama iki itin aukštos temperatūros ir nukreipiama tiesiogiai į šildomą maistą. Toks veikimo principas drastiškai sumažina maisto atitirpinimo ir pašildymo laiką, o vizualiai patiekalas atrodo lyg ką tik pagamintas. Taip atšildomos ir skrudinamos lazanijos, picos ir kiti panašūs patiekalai.
  • Infraraudonųjų spindulių. Į naujesnius greitojo kepimo krosnelių modelius integruotas maisto šildymas infraraudonaisiais spinduliais. Taip dažniausiai šildomi jautrūs karščiui patiekalai, pavyzdžiui, žuvis ar desertai.
  • Kontaktinė. Kontaktinio grilio principu veikianti krosnelė ideali tais atvejais, kai planuojate gaminti kepsnius, buritus ar skrudintus sumuštinius. Tuo pačiu principu veikiantys kontaktiniai griliai yra populiarūs dėl ant maisto liekančių grilio žymių, todėl jei planuojate tokius gaminti ir savo restorane, ši funkcija bus reikalinga ir greitojo kepimo krosnelei.

Daugelis greitojo kepimo krosnelių turi kelias čia paminėtas technologijas, o jų kombinacija ir suteikia įrenginiui universalumo. Taigi, savo restoranui galite išsirinkti efektyviausią variantą.

Į KĄ DAR ATKREIPTI DĖMESĮ RENKANTIS GREITOJO KEPIMO KROSNELĘ?

Kaip ir kiekvienas įrenginys, greitojo kepimo krosnelė būna įvairių modelių, todėl verta atkreipti dėmesį į papildomus parametrus. Šiuo atveju rekomenduojame pasidomėti išsirinktos įrangos:

  • Galia. Kuo galingesnė krosnelė, tuo greičiau paruošite patiekalus, o sunaudojamas energijos kiekis priklausys nuo pasirinktos technologijos. Pavyzdžiui, naudojant šią greitojo kepimo krosnelę, mikrobangų galia yra 1000 W, o konvekcijos – 3000 W. Pasidomėkite, kad visais restorano maisto gaminimo atvejais galios pakaktų.
  • Talpa. Greitojo kepimo krosnelės yra įvairių dydžių. Mažesnės yra kompaktiškesnės ir tinka mažesniems kiekiams ruošti. Didesniuose modeliuose vienu metu galite šildyti daugiau nei vieną patiekalą.
  • Dydžiu. Tokios krosnelės dažniausiai laikomos ant stalviršių (tinkamiausi paviršiai – nerūdijančio plieno stalai), todėl prieš įsigydami įrangą išmatuokite ir paruoškite vietą ant stalviršio.
  • Energijos suvartojimu. Greitojo kepimo krosnelėms reikia daug energijos, todėl verta pasidomėti efektyviausio energio naudingumo modeliais. Toks pasirinkimas padės sutaupyti.
  • Ventiliacija. Kai maistas gaminamas ir šildomas labai greitai, gali susidaryti nemažai garų. Todėl rekomenduojame pasidomėti, ar į įrenginį įmontuota ventiliacija bei ar galima reguliuoti jos galią. Taip pat praversti gali ir integruota garus ištraukianti katalizinio konverterio sistema.
  • Programine įranga. Greitojo kepimo krosnelės dažniausiai turi programinę įrangą, palengvinančią maisto gamybą. Pavyzdžiui, naudodamiesi „Alphatech“ greitojo kepimo krosnele gaunate prieigą prie receptų duomenų bazės, galite nuotoliu atlikti diagnostiką, sužinote su įranga susijusias naujienas, kuriate receptus ir pan. Tokie įrangos privalumai suteikia galimybę pritaikyti krosnelę individualiems maitinimo verslo poreikiams.

Jei restorano įranga ir jos pasirinkimo variantai tebekelia klausimų, kviečiame kreiptis šiais kontaktais. Pakonsultuosime ir padėsime išsirinkti Jums tinkamiausią įrenginį.

Greito kepimo įranga