Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Konvekcinė krosnis – sultingo maisto ruošimui

„Konferencijų centrai, viešbučiai, dienos pietų restoranai dažnai bijo į meniu įtraukti žuvį, nes ji linkusi perkepti ir išsausėti“, – pastebi skandinaviškos virtuvės atstovas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. Tačiau baimintis nėra reikalo, jei tik pasirūpinsime tinkama įranga, kurioje tolygiai iškeps kad ir šimtas sultingo žuvies patiekalo porcijų.

Vokiškos kokybės ženklo ambasadorė, bene prieš šimtmetį įsteigta restoranų įrangos įmonė „Palux“ daug dėmesio skiria tam, kad produkcija būtų maksimaliai pritaikoma šiuolaikinėje profesionalų virtuvėje.

Pagrindinis kompanijos tikslas – gaminti tokius įrenginius, kuriuos naudodami šefai būtų laisvi kurti ir įgyvendinti įdomiausius sumanymus. Vienas iš „Palux“ asortimento pavyzdžių – multifunkcinė krosnis, kuri taupo laiką ir padeda efektyviai paskirstyti virtuvės resursus.

Sistema „Steam Eco“

Modernioje „Palux“ krosnyje įdiegta sistema „Steam Eco“ leidžia gerokai sumažinti eksploatavimo išlaidas. Stiklinės krosnies durys – itin sandarios. Trigubas jų sluoksnis palaiko reikiamą vidaus temperatūrą ir stabdo šilumos spinduliavimą į aplinką. Taip sprendžiama dažna virtuvės patalpų kondicionavimo ir vėdinimo problema.

„Palux“ konvekcinė krosnis pasižymi intuityviu valdymo principu. Temperatūra gali būti nustatyta vos vieno laipsnio, o kepimo drėgmės lygis – procento tikslumu. Bendrame elektroniniame valdymo ekranėlyje aiškiai suprantamais simboliais nurodomi garų, kaitinimo, vėjelio sukimosi greičio bei temperatūros rodikliai. Kiekvieną jų galima reguliuoti pagal poreikį.

Ši konvekcinė krosnis pagreitina bei palengvina kasdieninius virtuvės darbus, o jos patikimumas padeda išvengti streso piko metu arba tuomet, kai restoraną užplūsta netikėtas klientų srautas.

Sultingi žuvies kepsneliai

Ruošiant žuvies valgius, labai praverčia garų funkcija. Ji padeda iškepti tolygiai, ir nesvarbu, kiek porcijų gamintume – tik vieną ar daugybę. Krosnyje įdiegtas automatinis kiekio reguliavimas, todėl įrenginys prisitaiko prie ruošiamo maisto apimčių.

Pasak „Amandus“ šefo, pagaminti sultingą žuvies patiekalą itin paprasta: „Menkės gabalėlį pasūdykite, paskaninkite pipirais bei alyvuogių aliejumi. Užvakuumuokite ir dėkite kepti – užteks vos 15 minučių“, – pataria D. Praspaliauskas. Prieš kepant reikia nustatyti garų fukciją, 56°C temperatūrą, 100% drėgmės lygį ir reikalingą trukmę. Krosnis yra išmanus įrenginys: temperatūrai pasiekus reikiamą kaitrą, būsite informuoti garsiniu signalu.

Tokie menkės kepsneliai puikiai tinka tiek a la carte meniu, tiek konferencijoms, kai vienu metu reikia aptarnauti dešimtis ar net šimtus svečių. Taip pat – ir dienos pietų restoranams, kurių dienotvarkėje pasitaiko tik kelios srautingos valandos. Kadangi patiekalo gamyba neužtrunka, galėsite sparčiai papildyti atsargas, jei neplanuotai išparduotumėte visas paruoštas porcijas.

„Ištraukę menkę iš konvekcinės krosnies ir vakuuminio maišelio, matome, kad žuvis neperkepusi, sultinga visame kepsnelyje“, – papildo Deivydas Praspaliauskas. „Lengvai uždeginę jos paviršių ir pabarstę bulvių spragėsiais, galime pateikti su žirnių ir morkų garnyru, krapais bei marinuotais salierais – lėkštėje atsiras greitai paruošiamas ir bet kokiai progai tinkamas patiekalas“, – paskutinius akcentus sudėlioja „Amandus“ virtuvės šefas.