Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

5 priežastys, kodėl virtuvėje reikalingos daržovių pjaustyklės

Jeigu planuojate...

  • virti daug sriubų;
  • gaminti salotas iš gūžinių kopūstų, morkų ir kitų daržovių;
  • tobulai lygiai pjaustyti daržoves, vaisius salotoms ar mišrainėms;
  • tarkuoti sūrį ar kitą panašų produktą;

... ir norite visa tai atlikti greitai bei kokybiškai, verta pasižvalgyti profesionaliam naudojimui skirtos daržovių pjaustyklės.

Tokios pjaustyklės veikia: viešojo maitinimo įstaigose: restoranuose, specializuotose kavinėse, bistro, savitarnos valgyklose ir kt.;

Našumas – pagal poreikius

Atsižvelgiant į gamybos apimtis, įstaigos dydį, poreikius ir kitas aplinkybes, gali būti parinktos įvairaus našumo daržovių pjaustyklės. Profesionalams skirtų pjaustyklių našumo ribos – nuo 150 iki 450 kg/val.

Našumas priklauso nuo:

  • greičio, matuojamo apsisukimais per minutę (gali būti nuo 295 iki 1 000 aps./min.);
  • elektros galingumo (1F arba 3F; nuo 0,3 iki 1,5 kW);
  • pjaustymo indo tūrio;

Nekintantis standartas ir laiko taupymas

Kuriant ir vystant pelningą viešojo maitinimo verslą, ypač svarbu optimizuoti patiekalų ruošimo trukmę ir užtikrinti tolygią kokybę. Nepriekaištingai veikianti įranga padeda įgyvendinti abu šiuos uždavinius, todėl į ją verta investuoti. Profesionalaus naudojimo daržovių pjaustyklių kainos svyruoja nuo 500 iki 7 000 eurų.

Pagrindinės priežastys, lemiančios sprendimą įsigyti šį įrenginį – laiko taupymas ir rezultato kokybė. Daržovių pjaustyklė suteikia galimybę efektyviau išnaudoti darbuotojų laiką, o mechaninio pjaustymo darbai atliekami žymiai kokybiškiau. Daržovių pjaustyklė pasirinktas žaliavas visada pjausto vienodos formos ir dydžio gabalėliais – to tikrai negalėtume pasiekti vien peiliu.

Laisvė įvairovei

Nors įrenginys – vienas, tačiau pritaikius atitinkamus priedus, lengva sukurti didelę įvairovę. Pjaustyklė tinka ir tarkavimui, o keičiant pjaustymo bei tarkavimo diskus, galima išpjauti kubelių, griežinėlių ar šiaudelių formos gabalėlius. Naudoti skirtingus diskus itin pravartu, kai tai pačiai žaliavai įvairiuose patiekaluose norime suteikti vis naują pavidalą.

Ilgaamžiška

Renkantis daržovių pjaustyklę, rekomenduojame orientuotis į rinkos lyderius. Šiuo metu labiausiai vertinami gamintojai – „Robot Coupe“, „Fimar“ ir GAM. Dauguma smulkintuvų diskų gaminami iš maistinio nerūdijančio plieno. Ši medžiaga atspari korozijai, todėl prietaisu drąsiai galima pjaustyti rūgščius produktus – pvz., citrusinius vaisius, pomidorus. Be abejo, intensyviai naudojant reikia keisti peilius, nes jie atšimpa. Tad būtina numatyti papildomas periodines investicijas.

Nereikia profesionalių darbuotojų

Naudojant profesionalų pjaustykles, nereikia būti ekspertu ar turėti daug praktinės patirties. Elektrinės pjaustyklės valdomos mygtukų paspaudimo principu: viskas lengva ir aišku. Labai svarbus aspektas – darbų sauga. Elektrinėse mašinose pjaustymo diskai uždaromi įrenginio viduje, todėl net ir patirties stokojantis darbuotojas beveik nerizikuoja susižeisti.

Lengva priežiūra

Patartina įvertinti ne tik našumą, bet ir priežiūrą: ar bus lengva įrenginį valyti? Baigus darbus, pjaustyklės kištuką būtina ištraukti iš elektros lizdo, o patį prietaisą – išrinkti, išplauti, išdžiovinti ir palikti iki kito karto. Patikrinkite, ar ant ašmenų nėra maisto likučių: juos reikia pašalinti prieš plaunant peiliukus ir patį smulkintuvą.

Kaip jau tikriausiai supratote, valyti mažiau dalių turinčius smulkintuvus yra lengviau nei tuos, kuriuos tenka išardyti po kiekvieno naudojimo.