Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Konvekcinės krosnys: svarbiausia – tikslumas

„Vienas svarbiausių restorano įrenginių – konvekcinė krosnis. Kiekvienas šefas džiaugiasi, galėdamas dirbti su gera įranga, nes šiuolaikiniai prietaisai yra ypač protingi. Tai žymiai palengvina darbą virtuvėje, ir, žinoma, padeda siekti geriausių rezultatų“, – neabejoja skandinaviškos virtuvės atstovas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

Kokybiška konvekcinė krosnis – tai, į ką verta investuoti. Joje ruošiama beveik viskas: daržovių, mėsos, žuvies patiekalai, garnyrai, apkepai, pyragai. Tokioje krosnyje įmontuotas galingas ventiliatorius ir išmetimo sistema, kuri skatina karšto oro cirkuliaciją, palaikančią vienodą temperatūrą bei drėgmę. Todėl ji idealiai tinka, kai gaminant didelius maisto kiekius reikia užtikrinti tolygų kepimo procesą. Kaip ir įprastos orkaitės, konvekcinės krosnys gali būti dujinės arba elektrinės, pasižymėti skirtingais dydžiais bei įvairiomis funkcijomis.

Vienas mygtukas – ir ramu

Kompanijos „Palux“ konvekcinę krosnį naudojantis D. Praspaliauskas akcentuoja jos galimybes ir technologinius sprendimus, palengvinančius kasdienį darbą.

„Vienas unikaliausių dalykų – galimybė susikurti receptų knygą, kurioje iš anksto numatyta kiekvieno patiekalo kepimo eiga. Įdėjus produktus į krosnį, užtenka vos vieno paspaudimo – reikia tik pasirinkti, kaip jis turi būti gaminamas. Todėl virtuvės komanda gali būti rami ir produktyviai išnaudoti laiką kitų valgių ar priedų gamybai“, – džiaugiasi „Amandus“ įkūrėjas.

„Palux“ krosnies funkcionalumas

Profesionaliose virtuvėse svarbiausia tai, kad prietaisas leistų tiksliai nustatyti laiko, drėgmės ir temperatūros parametrus. Būtent tokios yra kompanijos „Palux“ krosnių savybės:

  • galimybė suprogramuoti visą kepimo kelią ir detaliai pasirinkti gamybos funkcijas. „Nustatymuose galima pasirinkti, kiek drėgmės, kokios temperatūros ir trukmės reikia. O priėjus prie įrenginio nesunku patikrinti, koks patiekalo gamybos etapas vyksta konkrečiu metu“, – papildo šefas D. Praspaliauskas;
  • galimybė reguliuoti temperatūrą vieno laipsnio tikslumu – tai ypač aktualu viešojo maitinimo įstaigų virtuvėse, kur net menkiausi niuansai lemia skirtumą. „Galima nustatyti kad ir 143°C, jeigu pagal jūsų sumanymą mėsos kepsniui reikalinga būtent tokia temperatūra“, – pavyzdį pateikia „Amandus“ virtuvės šefas;
  • tikslus drėgmės pasirinkimas;
  • labai pravarti funkcija – krosnyje integruotas vidinis termometras. Jis leidžia nustatyti vidinę gaminio temperatūrą, kurią pasiekęs patiekalas laikomas iškeptu. Kepimas vyks tiksliai tiek laiko, kiek reikės nustatytai vidinei gaminio temperatūrai pasiekti;
  • viena patogiausių funkcijų – tai galimybė keisti ventiliatoriaus greitį. Deivydas pataria: kepant mėsą galima naudoti labai intensyvų režimą, o ruošiant ką nors biraus, lengvai pasklindančio, greitį galima sumažinti iki minimumo.

Konvekcinė krosnis tarnauja apie 10 metų. Tai patikima virtuvės partnerė: ji ne tik kepa, verda, bet ir pabaigusi darbą pati išsivalo. 99% restoranų be šio įrenginio neįsivaizduotų savo virtuvės.