Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Įranga restoranams – patarimai ieškantiems geriausio sprendimo

Įranga restoranams – kaip ją išsirinkti, į ką svarbu atkreipti dėmesį, kokių klaidų nedaryti ir galų gale kaip sutaupyti? Šie ir daugybė kitų klausimų kyla planuojantiems kurti, atnaujinti arba įsigyti restoraną, kavinę, barą ar kitą viešojo maitinimo įstaigą.

Lietuvoje yra gan didelis įrangos restoranams pasirinkimas – galima įsigyti tiek visame pasaulyje žinomų ir vertinamų gamintojų įrenginių, tiek mažiau pažįstamų kompanijų produkcijos. Mūsų šalyje dirba ir oficialūs pasaulinių gamintojų atstovai, galintys pasiūlyti pačių naujausių ir moderniausių modelių. Nors įrangos pardavėjų konkurencija rinkoje leidžia klientams tikėtis patrauklių kainų, didelis asortimentas pirkėjams gali tapti ir nelengva užduotimi ieškant atsakymo, kokia įranga restoranams tinkamiausia ir geriausiai atitiks poreikius.

Įranga restoranams – gamintojo svarba

Gamintojas ir jo patirtis rinkoje – vienas iš svarbiausių kriterijų renkantis įrangą restoranams.Ilgametę patirtį turinčios kompanijos nuolat stebi kintančius rinkos reikalavimus, klientų poreikius, investuoja į naujausias technologijas, todėl tokių įmonių gaminama įranga restoranams atitinka aukščiausius kokybės standartus. Įsigiję gerai žinomo gamintojo įrenginį, būsite tikri dėl jo patikimumo ir ilgaamžiškumo.

Be to, pasirinkus pasaulyje žinomos kompanijos įrenginį, nekils problemų prireikus garantinės priežiūros ar remonto, nereiks gaišti laiko laukiant atsarginės detalės, nes tokios įmonės paprastai turi atstovybes įvairiose šalyse ir platų bei operatyviai veikiantį profesionalų techninės priežiūros tinklą.

Verta atkreipti dėmesį ir į įrenginio kilmės šalį, t. y. kur realiai įrenginys pagamintas. Kompanijos, pačios gaminančios savo įrangą, paprastai gali užtikrinti aukštesnę įrenginių kokybę, nes itin atidžiai kontroliuoja gamybos procesus, nuolat investuoja į jų atnaujinimą ir tobulinimą. Itin aukštą kokybės kartelę išlaiko Vokietija, tad čia pagaminta įranga restoranams vertinama visame pasaulyje.

Įranga restoranams – galia ir našumas

Renkantis įrangą restoranams, būtina atsižvelgti ir į jos galingumą. Jis visų pirma priklauso nuo maitinimo įstaigos pobūdžio ir planuojamų klientų srautų bei darbų apimčių.

Jei planuojate vienu metu aptarnauti didelius lankytojų srautus, pasirūpinkite ne tik galinga maisto gaminimo įranga, bet ir kokybiškais šaldymo įrenginiais bei patikimomis, galingomis ir greitai dirbančiomis indaplovėmis. Visuomet rinkitės trifazę įrangą, kuri užtikrina spartesnį darbo tempą ir sklandesnį įrenginių veikimą.

Neįvertinus įrangos galingumo, prastės darbo kokybė, maitinimo įstaigos klientai bus priversti ilgai laukti ir nukentės reputacija, kuri ypač svarbi naujai kuriamoms kavinėms ar restoranams.

Ir atvirkščiai – jei kuriate nedidelį barą ar kavinę, neleiskite pinigų didelėms galingoms krosnims ir neprisipirkite specifiniu funkcionalumu pasižyminčių įrenginių, kurių pakankamai neišnaudosite. Geriau šiuos pinigus investuokite į būtiniausios įrangos kokybę.

O kalbant apie pačios aukščiausios kokybės įrenginius, ji ypatingai svarbi tuomet, kai planuojate didelius darbo krūvius ir ilgas valandas nepertraukiamo darbo. Tokiu atveju rekomenduotina rinktis premium klasės įrenginius, kurie užtikrins patikimą darbą, taupų energijos naudojimą ir minimalius gedimus.

Kiti naudingi patarimai

Pabaigoje – dar keletas naudingų įžvalgų ir patarimų, padėsiančių išsirinkti, nesuklysti ir sutaupyti.

Prieš įsigyjant įrangą restoranui, jei yra galimybė, rekomenduojama ją išbandyti. Įrenginių pardavėjai gali pasiūlyti tai padaryti jau veikiančiose maitinimo įstaigose ar specialiai tam įrengtose bandomosiose virtuvėse. Tai gera proga išbandyti realiai veikiantį įrenginį ir skirtingas jo funkcijas bei galimybė lengviau apsispręsti, kuri įranga restoranams geriausiai atitinka jūsų poreikius.

Nors pirkdami naują įrenginį negalvojame apie gedimus, vis dėlto vertėtų su pardavėju aptarti galimybę remonto, gedimo ar kito incidento atveju naudotis pakaitine įranga. Taip išvengsite prastovų, o jūsų maitinimo įstaigos klientai nepajus jokių nepatogumų.

Prieš įsigyjant naujų galingų įrenginių, ekspertai pataria įvertinti ir patalpose turimus elektros pajėgumus. Apskaičiavę darbo apimtis ir įrangos reikalavimus, įvertinkite, ar esamų pajėgumų pakaks sklandžiam maitinimo įstaigos virtuvės darbui – apsisaugosite nuo papildomų išlaidų ir nereikalingo galvos skausmo.

Jei renkantis įrangą kyla klausimų, reikia konsultacijos ar norite pasitarti su profesionalais, kreipkitės į patyrusią „Audores“ komandą, kuri visada pasiruošusi atsakyti į visus jūsų klausimus bei rasti optimaliausią sprendimą jūsų verslui.

Restoranų įranga