Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Pradėti maitinimo verslą nuo šiol paprasčiau

Norintiems pradėti restorano, kavinės, užkandinės ar kitą viešojo maitinimo verslą – geros naujienos. Praėjusių metų pabaigoje Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) atnaujino tvarką, pagal kurią maisto tvarkymo sąlygų patikrinimas prieš pradedant veiklą vietoje nebebus atliekamas. Dabar viešojo maitinimo veiklą siekiančios įteisinti įmonės galės būti registruojamos per perpus trumpesnį terminą (iki 5 darbo dienų) ir turės pateikti mažiau dokumentų nei iki šiol. Naujos vietos veikla bus patikrinta jai jau pradėjus veikti, iš anksto nepranešus.

„Supaprastinti reikalavimai viešojo maitinimo įstaigoms suteikia galimybę leidimus ir licencijas gauti greičiau. Sumažėjusi administracinė našta – svarbus postūmis naujai kuriamam verslui. Sparčiau registruodami veiklą maitinimo sektoriaus atstovai galės daugiau dėmesio skirti siūlomų pasaugų kokybei. Be to, naujoji tvarka įpareigos išlaikyti budrumą ir labiau pasitempti jau pradėjus veiklą, mat jau įregistravus naują kavinę ar restoraną, pateityje bus atiekamas patikrtinimas, apie kurį verslininkai nebus informuojami iš anksto“, - pabrėžia profesionalia maisto gamybos įranga prekiaujančios Audores atstovai.

Dokumentai, kuriuos VMVT turi pateikti viešojo maitinimo veiklą planuojantys vykdyti verslininkai: nustatytos formos prašymas, maisto tvarkymo proceso aprašymas, įskaitant ir duomenis apie įmonėse įdiegtą savikontrolės sistemą, dokumento, kuriuo patvirtinama teisė naudotis maisto tvarkymo vieta, kopiją ir maisto tvarkymo patalpų projektas (planas) su įrenginių išdėstymu.

Restoranų įranga